Is uw website veilig? | Databeveiliging | HTTPS

De meeste bedrijfssites versturen gevoelige gegevens onveilig over het internet. Ruim acht op de tien bedrijfswebsites die persoonsgegevens van bezoekers verwerken, doen dat op onveilige wijze. Zakelijke websites laten gebruikers gevoelige informatie verzenden zonder dat daarvoor van een beveiligde verbinding gebruik wordt gemaakt, blijkt uit een onderzoek van domeinbeheerder SIDN en MKB Servicedesk.

HTTPS (SSL verbinding)
Wanneer we het hebben over gevoelige gegevens, dan gaat het bijvoorbeeld over om contact- of aanmeldformulieren waarin naam, adres, telefoonnummer of e-mailadres kunnen worden ingevuld, of om inlogsystemen met gebruikersnamen en wachtwoorden. Om deze gegevens veilig te kunnen verzenden zou men gebruik moeten maken van HTTPS, de beveiligingsstandaard die te herkennen is aan een ‘slotje’ in de browser, naast het webadres. Omdat zonder HTTPS gegevens onversleuteld worden verstuurd, kunnen ze door kwaadwillenden vrij gemakkelijk worden onderschept.

Wettelijk verplicht bij Webwinkels
Het is in Nederland wettelijk verplicht om persoonsgegevens goed te beveiligen. Zeker met de invoering van Europese privacyregels. Bij webwinkels is het gebruik van HTTPS voor het afronden van betalingen over het algemeen goed geregeld. Dat is ook een eis van de banken en organisaties die het betalingsverkeer afhandelen.

Google ranking
Databeveiliging is niet de enige reden om een HTTPS-verbinding in te voeren. Ook in de Google-zoekresultaten worden sites zonder beveiligde verbinding tegenwoordig ‘gestraft’ met een lagere plaatsing. Browsers Chrome en Firefox waarschuwen als een website niet met een HTTPS-verbinding beveiligd is.

Wij helpen uw bij het beveiligen van uw gegevens
Met een paar simpele stappen en tegen geringe kosten is het te realiseren. Er is dus eigenlijk geen enkele reden meer om dit niet geregeld te hebben. Wij van Ben & More kunnen u daarbij helpen.

U kunt het inregelen van HTTPS geheel aan ons uitbesteden. Hierbij maakt het niet uit of de website door ons gemaakt, of aangepast is. Zonder verplichtingen of contracten, er wordt op uurbasis afgerekend, op die manier weet u precies waar u aan toe bent.

Updates
Organisaties moeten blijvend aandacht besteden aan beveiliging, bijvoorbeeld door software regelmatig te voorzien van updates. Ook daarin voorziet Ben & More. Kijkt u ook eens bij onze dienst Website Onderhoudsbeurt.

Bent u geïnteresseerd? Heeft u vragen? Neemt u dan gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Wij komen graag bij u langs om uw wensen en mogelijkheden te bespreken.